Rampenkamp-XL

Scouting Rampenkamp breidt uit met Rampenkamp-XL !

Het gaat er dan toch van komen. Jullie hebben er lang genoeg om gevraagd: Een Rampenkamp voor scouts van 18 jaar en ouder!

Het Scouting rampenkamp is een 4 daags kamp rond het thema Rampenbestrijding voor Scouts van 12 tot 17 jaar. Zij krijgen dan instructie in EHBO, Lotus en brandweer en natuurlijk spannende spelen! Het kamp wordt afgesloten met een grootschalige rampenoefening waar een compleet brandweerkorps, een aantal ambulances en een grote groep volwassen vrijwilligers aan meewerken. Zo maken we er al meer dan 30 jaar elke keer weer een zeer indrukwekkend spektakel van.

Nadat de afgelopen 30 jaar heel veel kinderen (12-17) kennis hebben gemaakt met rampenbestrijding breiden we nu onze succesformule uit met Rampenkamp-XL.

Rampenkamp-XL is een tweejaarlijks kamp voor de doelgroep 18+ en leiding waarin allerlei aspecten van rampenbestrijding op een volwassen manier onder de aandacht wordt gebracht. Behalve een leuk en spannend kamp hopen we zo ook een bijdrage te kunnen leveren aan het veiligheidsbewustzijn van scouting leiders en leidsters.

Mogelijke programma-onderdelen van Rampenkamp-XL zijn bijvoorbeeld: het bij de Brandweer openknippen van auto’s, meedoen aan een realistische oefening met de Mobiele Eenheid of Rode Kruis, lezingen over de Dienst Speciale Interventies van de Politie of wat we maar aan gave activiteiten kunnen bedenken.

Om geïnteresseerden een kleine indruk te geven van wat hen te wachten staat zullen we ons in september presenteren op het activiteitenterrein tijdens de Scout-In 2017!

Het eerste Rampenkamp-XL kamp duurt een weekend en vindt plaats in het voorjaar van 2018. Wie op de hoogte gehouden wil worden kan een email sturen naar info@rampenkamp.nl.

Rampenkamp-XL. Omdat je nooit te oud bent om Scout te zijn!